Semaforul intermitent de dreapta

Ulei Motor+Aditivi Metalubs Made in Germany

Un caz des întâlnit în care mulţi şoferii nu ştiu ce trebuie să facă este cel în care întâlnesc semaforul intermitent de dreapta.
 –Acest semafor le dă dreptul să pătrundă în intersecţie, chiar dacă semaforul principal arată culoarea roşie cu  condiţia însă ca banda să fie liberă.
 –De cele mai multe ori însă, cei care se opresc în faţa semaforului intermitent, aşteptând verde pentru a se deplasa înainte, sunt claxonaţi, înjuraţi, atenţionaţi de cei din spate. 
Rolul  semaforului intermitent şi cum se circulă corect.
Semaforul intermitent, care este montat în intersecţii, reprezentat printr-o săgeată şi o lumină de culoare verde, este un semafor adiţional. 
Semaforizarea de bază este compusă din semaforul care are culorile roşu, galben şi verde. 
Acest semafor adiţional intră în funcţiune când semaforul de bază este pe culoarea roşie
Normal, în acest caz traficul este oprit.
 –În anumite momente, când traficul este mai rarefiat, nu este aglomerat, semaforul intermitent permite pătrunderea în intersecţie cu viraj spre dreapta, chiar dacă semaforul de bază ne arată culoarea roşie
Asta nu înseamnă că cei aflaţi pe banda unu de circulaţie sunt obligaţi să elibereze banda de circulaţie, să dea liber celor care vor să vireze la dreapta
Când ne deplasăm în direcţia înainte avem dreptul să ocupăm oricare dintre benzile de circulaţie, cu excepţia situaţiei în care este prevăzut altfel prin marcaje sau indicatoare.

Alăturați-vă rețelei Metalubs
 -Aşadar,  avem dreptul să ocupăm banda 1 dacă vrem să mergem înainte! Ne punem în mişcare când semaforul de bază de arată culoarea verde
Nu este interzis să ne postăm pe banda 1 de circulaţie, cu excepţia în care avem marcajul pe carosabil sau indicator care ne obligă să virăm la dreapta
Doar în acest caz nu putem să ocupăm aceasta bandă decât atunci când facem la dreapta”, 
-Virajul la dreapta pe semafor intermitent se poate face doar dacă traficul ne permite.
 Dar şi atunci ne intersectăm cu vehiculele sau cu pietonii care circulă pe culoarea verde. Putem să pătrundem în intersecţie numai dacă nu stânjenim traficul. 
-Trebuie să permitem maşinilor şi pietonilor care au acest drept să treacă. 
Acel semafor intermitent de dreapta nu ne dă dreptul să nu acordăm prioritate pietonilor”, 

Camera auto DVR oglinda



Comments are closed.