Acte Inscriere

Acte necesare la înscriere:

 • aviz psihologic cu menţiunea “apt”;
 • act de identitate (copie xerox);
 • permis de conducere, dacă este cazul (copie xerox);
 • fişa medicală cu menţiunea “apt”;
 • cazier judiciar.

Ulei Motor+Aditivi Metalubs Made in Germany

Alăturați-vă rețelei Metalubs

Acte necesare pentru dosar:

 • Cazier judiciar – valabil 6 luni (unde este cazul se cere şi copia hotărârii judecătoreşti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule);
 • Fişa de şcolarizare;
 • Copie xerox după BI / CI sau permis (după caz)
 • Documente care să facă dovada stabilirii reşedinţei (viza flotant pentru cei din alt judeţ)
 • Cerere tip – gratuit la sediul şcolii
 • Dosar cu şină
 • Chitanţă 68 lei – Posta Romana sau ANAF – pentru eliberare permis auto.

Camera auto DVR oglinda

Ca instructor auto, îmi propun să vin în întâmpinarea celor care vor să obțină permisul de conducere auto, nu neapărat într-un timp cât mai scurt, dar într-un mod cât mai eficient.

Cursul de pregătire pentru obținerea permisului de conducere auto, categoria B, durează cel puțin 4 săptămâni. În total se efectuează 24 de ore de pregătire teoretică și 30 de ore de pregătire practică. Atenție: 30 de ore de conducere sunt un număr minim, nu toți cursanții pot ajunge la stadiul de pregătire corespunzător, cu acest număr de ore !

Cursurile de legislație rutieră se desfășoară la sediul școlii de șoferi Top Driving School, Calea Chişinăului nr.57. Școlarizarea începe cu pregătirea teoretică. Prezența este obligatorie la toate orele de teorie. Prezența la orele de legislație este trecută în catalogul seriei respective și în caietul cursantului, de către profesorul de legislație.

Ora de legislație are o durată de 50 de minute cu 10 minute pauză. Nu se pot programa mai mult de 5 ore didactice de teorie pe zi. În timpul pregătirii teoretice, se va preda:

1. legislaţie rutieră – 16 ore
2. conducere preventivă și ecologică – 4 ore
3. cunoaşterea şi întreţinerea automobilului – 2 ore
4. primul ajutor – 2 ore.

La finalul pregătirii teoretice se va susține un test format din 26 de întrebări similare celor de la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto, la care cursantul trebuie să obțină minim 22 de puncte pentru a putea fi progamat la orele de conducere.

Finalizarea pregătirii teoretice este trecută în catalogul seriei respective și în caietul cursantului, după promovarea acestui test. După această etapă se poate începe pregătirea practică – conducerea.

Programarea orelor de conducere se face de comun acord cu cursantul, în funcție și de programul acestuia. Ora de conducere este de 50 de minute cu 10 minute pauză.

Ședința de conducere este de 100 de minute  sau se pot ține două ore comasate, adică fără pauză. Nu poate fi programată mai mult de o ședință de conducere pe zi. În cele 30 de ore de conducere se vor parcurge minim 300 km.

În urma finalizării pregătirii practice (conducerea), se va obține un calificativ din partea instructorului auto. Calificativele sunt: insuficient, bine și foarte bine.

După finalizarea școlarizării, cursantului i se întocmește fișa de școlarizare, i se încheie dosarul de pregatire, urmând să-i fie înmânat în vederea prezentării la examen.

Cursantul primește dosarul pentru examen și devine candidat la obținerea permisului de conducere auto, urmând să susțină examenul teoretic și cel practic .Comments are closed.